29 ene 2013

DIARI DE CLASSE 29-01-2013


Hui, a classe, hem acabat el control sobre Grècia que començarem ahir, així i tot també hem pogut explicar algunes cosetes sobre Roma i els romans.

Ara, ja sabem que al mar mediterrani l’anomenaven "Mare Nostrum" on es va desenvolupar la civilització, dominaren terres a Europa, Àsia i Àfrica, van ocupar tota la península Itàlica.  Els pobles eren sotmesos a l'autoritat romana, els pobles que es resistien rebien un dur càstig. Van transmetre a tots els pobles conquerits el llatí, el dret romà i la forma de vida.

L’exèrcit estava format per legions. Molts ciutadans pobres s'allistaven com a legionaris per a millorar la forma de vida. Va ser l’exèrcit més avançat de la seua época.

Adrián Bordalonga -1rA ESO-


14 ene 2013

DIARI DE CLASSE 14-01-2013


Hem treballat l’escultura clàssica grega. La major part de les estàtues i els relleus gregs tenien una funció religiosa. Sobretot representaven divinitats i herois, moltes d'aquestes escultures es localitzaven als temples.
Als escultors els agradava esculpir la bellesa ideal del cos humà nu. D’ahí venen el Laocoont, el Discòbol...
Aquesta bellesa es basava en les proporcions harmonioses. Els materials mes utilitzats pels escultors eren el bronze i el mabre, però tambe s'utilitzaven la fusta, l'or... Quasi totes les escultures es pintaven de colors vius. Podem classificar, tant l’escultura com la ceràmica en 3 èpoques: - L'època arcaia
              - L'època clàssica
              - L'època hel·lenística

Moltes de les escultures que hui en dia conservem son repliques que es feren a l’època romana.

CARLOTA VELASCO MOZO -1r A ESO-

10 ene 2013

DIARI DE CLASSE 10-01-2013


Hui hem aprés a classe de socials moltíssim sobre la societat dels grecs: que Atenes tenia mes de 350.000 ciutadans i que el ciutadans tenien drets. Els no-ciutadans no podien participar en la política, els estangers eren lliures i pagaven impostos, els esclaus no eren lliures i les dones podien ser esclaves o lliures.

Alejandro Ortiz -1r A ESO-