8 may 2012

DIARI DILLUNS DIA 7 DE MAIG


Hui a classe de Socials hem acabat d’exposar els treballs de la climatologia. Han exposat: primer; el grup de Miguel, Anna, Mar, Rubén i Claudia, seguidament ha exposat el següent grup que eren Nico, Judit, Sofía, Inés i Gloria. Els dos grups han exposat sobre el mateix: els paisatges de la Terra. Al primer grup li han tocat les preguntes 4, 5, 6 i 7 i a l’altre grup li ha tocat les primeres 3 preguntes. El grup de Miguel ha donat les preguntes menys errades, però l’altre grup tampoc ho ha fet mal. Una de les preguntes i les respostes del primer grup ha sigut la de la pregunta 5 que deia:
4.-Quin és el paisatge que més avantatge té per a la vida?Quin és el que menys?
La resposta era que el continental era el millor perquè les precipitacions són abundants i regulars i les temperatures són suaus durant tot l’any. Els rius tenen un cabal abundant i regular. Hem compartit, també amb Juanjo que clima mediterrani i l’oceànic tenen característiques òptimes per a la vida humana. Sobre la pregunta 3, de descriure un paisatge els companys han explicat el següent: tot l’entorn és natural menys el centre que és humà, on es concentra la població. A més a més, d’apreciar-se alguna modificació en el terreny per als conreus. En quant als següents conceptes han explicat: Relleu: planícia. Aigües:els rius tropicals tenen un règim irregular i presenten aigües baixes durant l’estació seca i aigües altes a l’estació de pluges. En aquest cas, està a l’estació seca, és a dir, presenta aigües baixes. Clima: tropical sec. Vegetació: poc abundant degut a l’època actual.
En quant a les activitats humanes: té  rudimentàries vies de transport i cases xicotetes on vivien i naturalment fan activitats econòmiques. El paisatge presenta, a la zona central, transformació humana, pel tema de les cases i les vies de transport, però tot el demès és natural.
És un clima propi de la sabana. Té un clima tropical si i a demès és una enorme plana coberta d’herbes. Com a resum han explicat que es tracta d’un paisatge de clima tropical sec, amb poca vegetació, temperatures elevades i té una població menuda on hi ha pocs habitants.

Llorenç Martín

No hay comentarios:

Publicar un comentario