25 mar 2012

DIARI DIJOUS 22 DE MARÇ DE 2012

Diari dijous 22 de març de 2012 -1r A ESO-
Hui, a classe de Socials, hem tractat el tema del bicentenari de "La Pepa", que va ser la primera Constitució espanyola, redactada al segle XIX, en l'any 1812. Hem dit tot el que sabiem pels mitjans de comunicació, que han estat aquest dies comentant notícies al respecte. Sabem que va ser promulgada per les corts generals espanyoles, que es van reunir extraordinàriament a Cadis, el dia 19 de març, d'ahí el seu nom. També hem parlat de Napoleón Bonaparte que va ser un emperador francés, que va conquerir nombrosos territoris. Va ser un general i militar durant la revolució francesa. Que invaí Espanya entre els anys 1808-1814. Més tard, hem vist qui va ser José Bonaparte, més conegut com
"Pepe Botella". Pepe Botella va ser un polític, diplomàtic i advocat francés, germà de Napoleón Bonapate. José Bonaparte va ser rei d'Espanya durant un periode de temps reduït. Hem parlat de perquè la població l'anomenaba Pepe botella, l'anomenaven així perquè, sempre estava de festa, bevent..., però sembla que ell feia eixes festes perquè de cara als francesos el poble espanyol tenia fama de fester i així pretenia agradar més als ciutadans espanyols.
En quant al tema de geografia que hem començat a treballar hem recordat tot el que sabiem sobre els moviments de rotació i translació de la terra. El moviment de rotació és el moviment pel qual la Terra gira sobre el seu eix, i de que la Terra gira d'oest a est, provocant el dia i la nit. El moviment de translació, és el moviment pel qual la Terra es desplaça al voltant del Sol descrivint la seua pròpia òrbita elíptica. Per acabar la classe, hem vist que degut al moviment de translació i a la inclinació de la Terra existeixen les estacions.
Hem començat a estudiar els tipus de mapes, que són els temàtics, els polítics i els físics, i hem fet unes activitats sobre els mapes que consisitien en elaborat llegendes de mapes i interpretar-les.
Pau Iranzo Cerveró

No hay comentarios:

Publicar un comentario