26 mar 2012

DIARI DILLUNS 26 DE MARÇ

Diari dilluns 26 de març 2012 -1r A ESO- 

Hui a classe de Socials hem aprés els símbols dels mapes, els punts cardinals i els paral·lels i meridians. 
Hem aprés que la informació dels mapes es representa mitjançant símbols, els més usuals són els dibuixos, els colors, les línies, els punts i les fletxes. El tipus de símbols que s'utilitza en un mapa depén del tipus de mapa. 
Per a situar-nos a través dels punts cardinals hem d'utilitzar l'orientació natural o la brúixola, que és un invent-descobriment, és la manera més fàcil de localitzar un lloc o de situar-nos el l'espai. Els punts cardinals principals són el nord, el sud, l'est i l'oest. Hem aprés que sense l'orientació és molt fàcil perdres.
I per finalitjar la classe de hui hem aprés que els meridians són uns semicercles que uneixen els pols i tenen direcció nord-sud. El meridià principal és el meridià de Greenwich, que divideix la Terra en dos hemisferis: l'hemisferi oriental i l'hemisferi occidental.
I hem aprés que els paral·lels són cercles imaginaris, que tenen direcció est-oest i són perpendiculars als meridians. El paral·lel principal i que s'utilitja com a referència per als restants és l'equador, que divideix la Terra en dos hemisferis: l'hemisferi nord i l'hemisferi sud. Altres paral·lels importants són el tròpic de Càncer, el tròpic de Capricorn, el cercle polar àrtic i el cercle polar antàrtic. 

Sofia Mares Bou 

No hay comentarios:

Publicar un comentario